Oaxen Krog har en av världens bästa vinlistor!

Oaxen Krog har en av världens bästa vinlistor!

World’s Best Wine List Awards som är vinbranschens motsvarighet till Michelinguiden prisar Oaxen Krog med högsta betyg, tre stjärnor. Restaurangen blir därmed en av endast 100 restauranger i världen med 3 stjärnor i kategorin Jurypriser.

Juryn beskriver vinlistan som ”underbar, klassisk och vald med övertygelse”. I motivationen lyfter juryn särskilt fram att vinlistan genomsyras av Oaxen Krogs genomgående filosofi av respekt för och samverkan med naturen.

”Vi är så klart oerhört stolta. Vi har under många år arbetat för att bygga upp en personlig vinlista i samklang med köket.” säger Carl Johan Troedsson, chefssommelier på Oaxen Krog. ”Förra året fick vi två stjärnor och den tredje stjärnan visar att vi arbetar på rätt sätt. Nu ska vi fortsätta utveckla vinlistan för att bli ännu bättre.”

World’s Best Wine List Awards delas ut av The World of Fine Wine. En oberoende jury granskar 4 500 vinlistor. Bland annat bedöms bredd och djup, prisvärdhet och blandningen av årgångar sett till ålder, kvalitet och stil. Utmärkelsen är den högst ansedda i branschen och vinnarna i varje kategori betraktas allmänt som de bästa vinlistorna av sitt slag i världen. Jurypriser delas endast ut till drygt 100 vinlistor i världen som visar på särskilt distinkt karaktär och stil samt är mycket prisvärda eller särskilt starka inom en specifik stil.

Oaxen Krog
1994 öppnade Magnus Ek och Agneta Green Oaxen Krog på ön Oaxen i Stockholms skärgård och restaurangen blev snart en av de högst rankade i Sverige. 2011 stängdes restaurangen för en nystart av Oaxen Krog & Slip 2013 på Djurgården i Stockholm. Året därpå tilldelades restaurangen en Michelin-stjärna och år 2015 fick de sin andra stjärna. 2017 gav World’s Best Wine Lists Oaxen Krog två stjärnor. Oaxen Krog serverar en säsongsbetonad avsmakningsmeny tillsammans med viner från noggrant utvalda vingårdar i Europa som delar restaurangens filosofi.

För ytterligare information kontakta Helen Rosberg på helen@oaxen.com.
För bilder, gå till vårt pressrum eller maila press@oaxen.com.

Presskontakt

Helen Rosberg

Presskontakt
press@oaxen.com
+46 (0)704 654 321