Om oss

Det har hunnit gå 21 år sedan vi tog våra första stapplande steg som krögare ute på ön Oaxen i Stockholms södra skärgård. Mycket vatten har passerat under Stockholms broar sedan dess och vi har lämnat livet på ön för att bli Djurgårdsbor. Filosofin är dock densamma nu som då. Kärleken till det kreativa skapandet liksom de hållbart och etiskt producerade råvarorna är ledord som vi alltid bär med oss.

Hållbarhet är något som genomsyrar hela vår verksamhet, från byggnaden och inredningen till maten vi serverar. För att undvika onödiga transporter har vi valt hållbara material som finns i Sverige och enbart köpa in europeiska viner från små utvalda vinbönder. Våra sopor sorteras, matavfallet blir till biogas och lokalerna tempereras med hjälp av miljövänlig bergvärme och ett värmeåtervinningssystem.

Vi strävar efter att i största möjliga mån arbeta med ekologiska råvaror och en majoritet av det du hittar på tallriken är hänsynsfullt framställt. Mycket av det som framställs i våra kök har vuxit på Djurgården eller i stadens omedelbara närhet. Det är lätt att förundras över den artrikedom som finns här alldeles runt husknuten och vi slutar aldrig att utforska den i jakten på nya spännande råvaror och smaker. Allt för att skapa en så genuin helhetsupplevelse som möjligt – en upplevelse du kommer att bära med dig länge.

Agneta_SignaturMagnus_Signatur

Agneta Green & Magnus Ek med personal